Single post

İş Başvuruları ile ilgili genel tavsiyeler

Sizlere iş başvuruları ile alakalı genel olarak bazı tavsiyeler vermek istiyoruz. Zira birçok başvuru alıyoruz ve, bir çoğunuz da hazırlık/değerlendirme aşamasında.Peki başvuru yapmadan önce nelere dikkat etmelisiniz? Ya başvurunuzu yaptıktan sonra iş görüşmesine çağırılırsanız nasıl davranmalısınız? Sizlere bu konularda yardımcı olmak için aşağıda bazı tavsiyeler sıraladık. Yorumlarınız veya sorularınız var ise lütfen sormaktan çekinmeyiniz!

1. Başarılı bir iş görüşmesi için en önemli nokta kendinizi nasıl ifade ettiğiniz ve kendinizi bilmenizdir. Bu yüzden öncelikle kendi değerlendirmenizi kendiniz yapın.
a. Güçlü olduğunuz noktaları,
b. Güçsüz olduğunuz noktaları,
c. Okul başarınızı,
d. Kariyer hedeflerinizi,
e. Kişisel hedeflerinizi,
f. İş deneyimlerinizi,
g. Özel yeteneklerinizi,

önceden belirlerseniz yapacağınız iş görüşmesinde kendinizi daha rahat hissedersiniz ve belirli bir farkındalık seviyesine gelmiş olursunuz.

2. Yeteneklerinizi organize, mantıklı ve ikna edici bir şekilde ifade etmeye hazırlanın. Yeteneklerinizin bizlere (işverene) nasıl faydalı olabileceğini düşünün.

3. İşverenin neden sizi işe alması gerektiğini düşünün. Mevcut pozisyona başvuranlar arasından neden sizin seçilmeniz gerektiği konusunda ikna edici olmaya çalışın. Başvuranlar arasında en iyisi neden sizsiniz? Bu soruyu iyi düşünün, çünkü bu sorunun cevabı işe alınmanız ile doğru orantılıdır.

4. Görüşme için iki ana kural
a. HAZIRLIKLI OLUN!
b. KENDİNİZ HAKKINDA POZİTİF OLUN!

5. Bu iki kuralı yerine getirmek için, neyi başarmak istediğinizi çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Hedef odaklı olun.

6. İş görüşmesine hazırlık süreci şirket hakkında genel bilgiler edinilmesi ile başlar.
a. Şirket ana olarak ne işle uğraşıyor?
b. Şirket bugüne kadar hangi işleri yapmış?
c. Şirketin geleceği, vizyonu, misyonu nedir?
d. Şirketin müşterileri kimlerdir?

7. Tabii ki şirket hakkında her şeyi bilmenize imkan yoktur ancak entelektüel bir görüşme sürdürebilmek için yeterli düzeyde bilgiye ihtiyacınız olacaktır.

8. Başvuru formundaki soruları cevaplandırırken acele etmeyin. Bazı soruları bir süre düşünmeniz gerekebilir. Cevabını bilmediğiniz sorular olabilir. Ancak gerekiyorsa araştırma yapabilirsiniz. Sorulara zayıf cevap vermek veya boş bırakmak genel olarak başvurunuzun kalitesi için iyi bir şey değildir. Bilmediğiniz bir konu hakkında 20 dakika ayırıp üzerinde düşünmeniz ve öyle cevap vermeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır.

Hepinize Başarılar Dileriz

Ahmet Volkan AKIN
June 25th, 2014 at 4:14 pm

Askerlik durumu için belirlediğiniz seçenekler arasında ”tecilli” seçeneği bulunmamaktadır. Sizde ”yapılmadı” ile aynı etkiyi mi yaratmaktadır yoksa unutulmuş mudur?

Stand
July 4th, 2014 at 12:48 pm

Merhaba Ahmet,

Başvuru formunda bulunan yapılmadı seçeneği tecilli anlamına gelmektedir. İlgin için teşekkür ederiz.

Başarılar

Comments are closed.

theme by teslathemes